Plébániai hírek
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Hirdetjük - 2016.02.07

hamvazo1A héten folytatódik tovább a Lourdes-i kilenced. Hétfőtől csütörtökig 17 órakor kezdődik a mise prédikációval, majd következik az Lourdes-i imádság a bejárat mellett található kápolnában. A kilenced ünnepélyes lezárása 11-én, csütörtök este lesz, amelyre vendég szónokot hívtunk.
Szerdán van hamvazószerda, a 40 napos előkészületi időszak első napja, amely szigorú böjti nap. A szentmise hamvazással 7:15-kor és 17 órakor kezdődik. Akik szerdán nem tudnak templomba jönni, jövő vasárnap is hamvazkodhatnak.


Az egyházi előírások szerint hamvazószerdán és nagypénteken a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, tea, leves), nem szegi meg a böjtöt. Fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók.
Pénteken 16 órától plébániai közösségünk vezeti a városi keresztúti ájtatosságot a Kálvária-dombon. Kérjük, aki teheti, csatlakozzon ehhez a közös elmélkedéshez Jézus Krisztus szenvedéséről és megváltó haláláról. Ezen a napon a Piusz templomban nem lesz keresztút.
Ugyanezen a napon a 18 órakor kezdődő mise angol nyelven lesz.
A nagyböjti péntekeken tartózkodunk a hús fogyasztásától. Ez kötelezi azokat, akik 14. életévüket betöltötték, és a saját asztalunknál esznek, vagyis megválaszthatják, hogy mit egyenek.
A héten van a házasság hete rendezvénysorozat. Részletes információk találhatók a pécsi programokról itt.(http://pecs.egyhazmegye.hu/downloads_2016/hirek_2016/NOE_hazassag_hete_szorolap_2016.pdf)