Plébániai hírek
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Lourdu atya beszámolója

 slideshow1Azoknak, akik lemaradtak Lourdu atya jelenlegi missziós munkáját bemutató vetítésről, most egy kis összefoglalót adunk.

Az atya 2013 óta Miskolchoz közeli főleg romák lakta kis falvakban szolgál és kifejezett feladata az evangelizálás a cigányság körében. A megtalált jó út örömét láttam rajta ahogy beszélt a tőle megszokott vidámsággal.

Nem a szociális problémák enyhítésére alapozta a munkáját, ahogy talán sokan gondolták, vagy várták volna, hanem elkezdte látogatni a családokat, meghallgatni, megismerni őket, szokásaikat, együtt imádkozni és megáldani őket. Sok kudarc után talált azért olyanokat, akik képesek voltak elfogadni a közeledését, igehirdetését, imáját és elkezdődött egy új közösség élete. Mint mondta néhány dolgot talán másként csinálnak, például az orgona helyett gitárral, hegedűvel sőt ahogy látni fogják kannával :) kísért éneket jobban kedvelik. Ifjúsági hittan csoport, színjátszókör, rózsafüzér imacsoport, imanapok, személyiség fejlesztés szakemberrel, zarándoklatok, hogy csak néhányat említsünk az azóta elindult programokból. Persze a felmutatható történések egy dolog és egy más, hogy mi történik a szívekben, de a képeket elnézve, a csillogó gyermek és felnőtt szemeket látva azt hiszem mi is együtt örülhetünk az atyával. Sőt! Talán sokan példát vehetünk, hogy ugye ne úgy jöjjünk ki a templomból, mintha mise történt volna... :)

Munkájáról, a növekvő közösségről készült képeit és egy rövid filmecskét mi is megkaptunk, amit most közreadunk:

A lapok megtekintéséhez kereten belül le-föl lehet lapozni. A keret jobb feső sarkában található nagyító/kicsinyítő és új ablakban megnyitáshoz ikon.  Ide kattintva külön ablakban is megtekintheti ugyanezt az anyagot.

 

 

 Adventi készülődés:

 

(hi)