Plébániai hírek
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Új káplánjaink bemutatkozása - Battonyai János

battonyai-janos-20150930-500px1989. szeptember 21-én született Szekszárdon. Három idősebb testvére van, a legidősebb nővére jogász, a bátyja katona, fiatalabb nővére biológuskutató.
​Édesapja evangélikus, édesanyja katolikus, ezért katolikus hitre nevelték. Gimnazista korában Isten felébresztette szívében maga után a vágyat, ezért el kezdte keresni Őt. Elkezdte imádkozni a rózsafüzért és olvasni a Szentírást, majd pedig hétköznaponként misére is eljárt. Az ima hatására alakult az élete és ez idő tájt meghívták egy karizmatikus kisközösségbe, ahol barátokra lelt, akiknek sokat köszönhet. Nemsokára a ministráns szolgálat által Isten egy még mélyebb kapcsolatra, szolgálatra hívta. Ekkor fel-fel bukkant a hivatás gondolata, de ekkor még elkergette magától.
​Több lelkigyakorlaton vett részt, papokat ismert meg, így ők is sokat segítettek neki. Mivel továbbra is érezte magában a hívást és sok őrlődés után döntött. Ekkor még nem jelentkezett rögtön szemináriumba, hanem egy évet a Pécsi Püspöki Hittudományi főiskolán töltött el, hivatásában megerősödött és sok hiteles keresztény életű fiatalt ismert meg, akikkel barátságot is kötött. Tizenkilenc évesen jelentkezett Mayer Mihály püspök úrnál, aki felvette és az Esztergomi szemináriumba küldte tanulni.
Diakónusszentelését követően Pécs-Gyárvárosban teljesített szolgálatot. Jelmondata: Örvény kiált az Örvénynek (Zsoltár 42, 8) (Zsolozsma fordítás szerint)