Egyházi hírek
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

A CCEE levele a párizsi merényletek kapcsán

k ccee

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöksége levélben biztosította közelségéről és imádságáról a Francia Püspöki Konferencia elnökét és Párizs érsekét. Az alábbiakban a CCEE levelének magyar fordítását tesszük közzé.

Georges Pontier, Marseilles-i érsek, a Francia Püspöki Konferencia elnöke és André Vingt-Trois bíboros, párizsi érsek részére

Az egész emberiséget gyászba borították a Párizsban és a párizsi nemzeti stadionnál november 13-án este történt szörnyű terrortámadások, amelyek sok halálos áldozatot követeltek, és amelyek során sokan megsérültek. Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöksége és titkársága imádságban egyesül az áldozatok családjainak szenvedésével, a francia nép fájdalmával és mindazok lesújtottságával, akik arra törekszenek, hogy megéljék és építsék a békét. Megismételjük: a világon semmi nem igazolhatja az erőszaknak ezeket a kegyetlen, szörnyű gaztetteit. Imádkozunk mindazokért, akik a merényletekben életüket vesztették, hogy az irgalmas Atyánál találjanak örök nyugodalmat; és azért, hogy ebben a megpróbáltatásban a Mindenható a béke és a szolidaritás érzését ébressze fel mindenkiben, különösen az érintett közösségekben.

 

Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke
Angelo Bagnasco bíboros, a CCEE alelnöke
Angelo Massafra érsek, a CCEE alelnöke

 

Forrás: Magyar Kurír