Egyházi hírek
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Egyházi hírek

Máriagyűdi gyalogos zarándoklat (2017)

zarandoklat1A máriagyűdi gyalogos zarándoklat évek óta kiemelt esemény a Pécsi Egyházmegyében. 2017. május 13-án kilencedik alkalommal vehetnek részt a hívek a zarándoklaton, amelyet az egyházmegye közelmúltban alakult pasztorális irodája szervez. A szervezők abban a biztos hitben hívnak mindenkit, hogy a megfogalmazott felajánlások, imák, kérések újra és újra meghallgatásra találnak.

További információk a Pécsi Egyházmegye oldalán.

Hirdetések

harangIskolai nyílt napokat tartanak a Szent Mór Iskolaközpontban a leendő első osztályos gyerekeknek és szüleiknek 2016 november 15-én és 2017. február 7-én, melyre szeretettel várják az érdeklődőket a leendő tanító nénik is. Részleteket az iskola honlapján találnak.

Iskolai nyílt napot tart a Ciszterci Nevelési központ általános és zeneiskolája is 2016. november 24-én csütörtökön 8 órától, melyre szeretettel várják az iskolába készülő gyerekeket és szüleiket. Részletek a faliújságon és az iskola honlapján találhatók.

Nagyheti liturgia

vigilia-szekesegyhaz-web-20160326-11 K kA nagyheti liturgiában jelképesen megjelennek az első nagyhét eseményei: Jézus utolsó napjai, majd halála és feltámadása. A Pécsi Egyházmegye forgatócsoportja minden eseményen ott járt. A nagyheti és húsvéti szertartások menetét az egyházmegye két papja, Máger Róbert és Csigi Péter ismerteti.

A Pécsi Egyházmegye cikkét itt olvashatják.

Ferenc pápa február 12-én találkozik Kirill pátriárkával Kubában

AP3292705 ArticoloA Szentszék és a Moszkvai Pátriárkátus örömmel jelenti be, hogy Isten kegyelméből Ferenc pápa és Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája február 12-én találkoznak. A találkozóra Kubában kerül sor, ahol a pápa megáll Mexikóba vezető útja során és ahol a pátriárka hivatalos látogatást tesz. A Szentatya és a pátriárka négyszemközti megbeszélést tart a havannai nemzetközi repülőtéren (José Marti), amelyet egy közös nyilatkozat aláírásával zárnak.

Házasság Hete – programok

hazassag heteA Házasság hetének alkalmából Pécsett és Szekszárdon is szerveznek programokat. Pécsett február 6-án a Házasság Világnapját ünneplik, majd a Házasság hetének programjai február 7. és 14. között lesznek. Szekszárdon a Házasság hetén belül három rendezvény kapott helyet.

Bővebben...

Gyűjtés üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére

keresztenyuldozes

Az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet 2016. január 24-re minden katolikus templomban.