Hírek
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Hírek

Battonyai János atya utolsó szentmiséje a Pius templomban

Jano atya1Kedves plébániai hívek!

Az utolsó plébániai misémet július 20-án, pénteken este fél 7-kor mondom. Szeretettel hívok mindenkit, aki ismer. A mise után egy rövid agapé is lesz a Szent Mónika közösség jóvoltából. A következő napon költözöm, és szabadságot kaptam Frigyes atyától, amit ezúton is köszönök. Így lesz időm beköltözni a mohácsi plébániára és felkészülni a következő időszakra.

Szeretettel:

Janó atya

Jézus Szíve Plébánia búcsú ünnepe

Pius profil kA Jézus Szíve Plébánia búcsú ünnepe június 8-án pénteken kezdődik az esti 18.30-as szentmisével. Másnap szombaton folytatódik szintén este 18.30-kor, és jún.10-én vasárnap fejeződik be az esti 18.30-as szentmisével. A szentmise végén körmenet és szentségi áldás lesz. A szentmiséket bemutatja, és a homiliát végzi mind három nap Urbán Erik OFM ferences atya Csíksomlyóról. Június 8-án vasárnap du.17.00 órakor szentségimádást tartunk a Piusz templomban.

Szent Mónika Közösség országos találkozója

IMG 20180519 082732 MobileA Szent Mónika Közösség országos találkozója idén Bátaszéken volt, melyen közösségünk is részt vett. A Nagyboldogasszony templom megtelt imádkozó édesanyákkal, nagymamákkal. A Hálaadó Szentmisét dr. Udvardy György megyéspüspök atya mutatta be. Kegyelmekben gazdagon tértünk haza. A következő találkozó, Budapest - Gazdagréti Szent Angyalok templomában​ lesz.

Képek a galériában

Hálaadás 10 évért

Csigi Peter 10 ev.jpgCsigi Péter atyát 2008-ban szentelték pappá. Május 18-án, pénteken este a fél 7-es misében ad hálát az elmúlt tíz év szolgálatáért évfolyamtársaival és egykori elöljáróikkal együtt a Pius-templomban. Itt lesz Máger Róbert (Pécs), Menyhárt János (Szurdokpüspöki) és Retkes Zsolt (Kalocsa), illetve Dohány Zoltán, Kajtár Edvárd és Kvanduk Frigyes atyák. Mindenkit szeretettel látnak.

Hirdetések

Mária Jézussal 300Április 30 és május 1-én templomunkban nem lesz szentségimádás és a hivatali ügyintézés is szünetel.
Május hónap lévén a litániák május 2-án szerdától egészen a hónap végéig hétfőtől csütörtökig 17.00 órakor kezdődnek. Pénteken 18.00 órakor, szombaton és vasárnap nincs litánia.
Május 1-től a esti szentmisék (péntek,szombat,vasárnap) este 18.30 órakor kezdődnek (nyári rend).

Brenner János boldoggá avatása - Szombathely, 2018. május 1.

 

brenner-janosAki szeretne a eljutni a boldoggá avatás ünnepére Szombathelyre az jelentkezzen a Pius templom sekrestyéjében minél hamarabb. Segíteni fogunk, hogy lehetőség szerint buszhoz jussanak a jelentkezők.