Zenei élet
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Altötting in Pécs

Altotting in pecs kA bajorországi Altötting Máriakápolnájának kórusa és zenekara, valamint a Pécsi Bazilika Bárdos kórusa és zenész barátai szeretettel meghívják Önt és kedves családját közös koncertjükre a pécsi Pius templomba 2017. szeptember 23-án szombaton az esti mise után kb. 19:30 órai kezdettel.

A műsorban felcsendül Schubert G-dúr miséje, valamint Mozart, Mendelssohn, Reger, Vivaldi, Rheinberger, Händel, C. Franck és Caccini egyházzenei művei.
Közreműködnek:
 Gyöngyiné Fülöp Judit - szoprán
 Uzsalyné Nász Renáta - szoprán
 Cornelia Klütter - alt
 Szegedi Benjámin - tenor
 Felföldy György - basszus
 Max Jäger és Gyöngyösi István - orgona
 Vezényel: Max Brunner és Uzsalyné Dr. Pécsi Rita

Az altöttingi Fekete Madonna tisztelete több, mint ezer éves, a kegyhelyet Bajorország szívének is nevezik. Évente több millióan zarándokolnak el a kapucinus rend által fenntartott kegyhelyre. A kiállított kegytárgyak ezrei tanúskodnak az imameghallgatásokról.
A kegyhely Pécsre látogató kórusa és zenekara hétszáz éves egyházzenei hagyományt követve szolgál vasárnaponként egy, kiemelt ünnepek alkalmával akár több szentmisén. A kegykápolnában minden vasárnap és ünnepnap reggel 7 órakor szólistákból álló quartett orgonakísérettel teszi bensőségessé az ünnepet. Ezen művészek közé tartozik a koncerten fellépő Cornelia Klütter alténekes, valamint a karnagy Max Brunner és az orgonista Max Jäger.