Búzaszem közösség
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Búzaszem közösség

Búzaszem közösség bemutatkozása

 

 mariazell12008 szeptembere óta ad otthont a Piusz templom számunkra. A tanév folyamán szerdánként itt tartjuk közösségi alkalmainkat.

istenorszagakurzus1

 

Azért választottuk a „Búzaszem" nevet, mert ahogy a János evangélium 12;24 - ben tanít bennünket Jézus: „Bizony, bizony, mondom nektek: ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz."

Ilyen, sok termést hozó búzaszemek szeretnénk lenni! Hisszük, tudjuk és érezzük, hogy tovább kell adnunk az Örömhírt, és tanúságot kell tennünk mindarról a sok kegyelemről, amit Istentől kapunk!

 

istenorszagakurzus3istenorszagakurzus2Estéinket szentségimádással kezdjük. Ezt követi a „házi feladat" megbeszélése, amely az előző alkalommal tanulmányozott bibliai rész eseményeihez kapcsolódik. Megosztjuk egymással saját tapasztalatainkat, felismeréseinket: hogyan vannak jelen az én életemben, szavaimban, tetteimben a megismertek, miben kell változnom, fejlődnöm. Majd az újabb résszel ismerkedünk.

 

 

evnyitoevzaroKülönböző korosztályokhoz tartozunk, más-más élethelyzetben élünk, eltérőek a szolgálataink is: mint például a karitatív segítés, a betegek látogatása az Irgalmas kórházban, a betegekért, a nehéz helyzetben lévőkért és saját családjainkért végzett folyamatos ima és böjt. Havonta egy alkalommal nyilvános szentségimádást tartunk, melynek keretében testi és lelki gyógyulásért imádkozunk. Lelkigyakorlatok, kurzusok szervezésében és lebonyolításában veszünk részt, szolgálunk szentmiséken, hangszeres zenével is dicsőítjük Istenünket.

 

Az évet hangulatos „kerti partival" kezdjük és zárjuk. Nyaranta zarándokúton, és/vagy közös lelkigyakorlaton veszünk részt.

istenorszagakurzus1Köszönjük, hogy a Jézus Szíve Plébánián ebben az évben is helyet kaptunk, és alkalmakat, hogy a templom életének részesei lehetünk!

A közösség képei a galériában.

 

Pécs, 2014. március 5. Búzaszem közösség