Spirituális írások
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Tomka Ferenc új kötete az Amoris laetitiáról

o tomkaBíró László püspök írását adjuk közre az alábbiakban, melyben Tomka Ferenc „Ferenc pápa családlevele – közelebbről” című, a Szent István Társulat gondozásában idén megjelent kötetét ajánlja a családcsoportok és minden keresztény figyelmébe. 

Papi és világi családkonferenciákon, találkozókon, avagy személyes találkozásaink alkalmával sokszor hallom házasok és papok részéről megfogalmazni az igényt: milyen fontos volna írni és kiadni segédkönyveket, amelyek a családcsoportoknak tematikát, útmutatásokat adnak.

Most megjelent egy ilyen kötet, de újabb családkonferenciáinkon tapasztaltam, hogy bár sokan ismerik, talán még többen nem figyeltek fel rá, és a könyv megjelenése után is ugyanezzel a kéréssel jelentkeztek. E sorokkal szeretném felhívni a családok, csaladcsoportok, illetve a csoportvezetők figyelmét az idén kiadott kötetre – Tomka Ferenc: Ferenc pápa családlevele – közelebbről (Szent István Társulat) – és a hasonló könyvek fontosságára, valamint a használat módjára.
Több családmozgalomnak vannak évenként megjelenő új és új tematikus füzetei, amelyek pótolhatatlan segédeszközt jelentenek számukra, talpon tartják, vezetik csoportjaikat. Hiszen a házascsoportok egyik legnehezebb feladata havonta felkészülni egy-egy új témából találkozóikra. Sok csoport esik szét amiatt, hogy eleinte még könnyen ki tudnak találni mindenki számára érdekes megbeszélendő kérdéseket, de az idő múltával egyre nehezebb újakat kiválasztani, és azok egyre kevésbé érdekesek. Ráadásul kevesen tudják vállalni a sok időt igénylő felkészülést az összejövetelekre.
Az írás elolvasható itt a Magyar Kuríron.