Homíliák
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Homíliák

papa fSzeretnénk kiemelni néhány homiliát, melyeket különösen fontosnak találtunk. Ez a kiemelés természetesen szubjektív és számtalan más szentbeszéd is kerülhetne ide.

 

 

Krisztus bocsánata és az új kezdet lehetősége

rembrandt harmensz van rijn 012 szent peter tagadasa kicsiNagypénteken a székesegyházban Urunk szenvedésének ünnepén Csigi Péter atya mondott homíliát.
A nagypénteki liturgián elmondott szentbeszédben Csigi Péter a Jézust megtagadó-eláruló két tanítvány, Péter és Júdás viselkedésének hasonlóságairól és eltéréseiről beszélt.
A homíliából idézünk is és az egész meghallgatható.

Hallgatható - P. Burbela Gergely 2015.11.29-i szentbeszéde a Piusz templomban

Purbela Gergely atyaP. Burbela Gergely SVD a magyar verbita rendtartomány tartományfőnöke celebrálta november 29-i vasárnap esti szentmisét. A szentbeszédet sikerült fölvenni, amit beleegyezésével most közre is adunk.

A pápa homiliája

Aki nem következetes keresztény, az botrányt okoz, a botrány pedig öl – fejtette ki csütörtök reggeli homíliájában Ferenc pápa

Február 27-én reggel, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén a pápa kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. Aki részesül ebben a szentségben, az kinyilvánítja, hogy keresztény akar lenni – hangsúlyozta a Szentatya. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy tanúságot teszünk Jézus Krisztusról.

Ferenc pápa pénteki szentbeszéde

Ferenc pápaEgy olyan hit, amely nem terem gyümölcsöt, nem hit – mondta a Szentatya a péntek (február 21.) reggeli szentmiséjén, amelyet a 90. születésnapját ünneplő Silvano Piovanelli bíborosért ajánlott fel. A pápa megköszönte a firenzei nyugalmazott érsek munkáját, tanúságtételét és jóságát.

A világ tele van olyan keresztényekkel, akik sokat hangoztatják a Hiszekegy szavait, de abból keveset ültetnek át a gyakorlatba, és olyan tudósokkal, akik a teológiát egy sor lehetőség közé sorolják anélkül, hogy ez a tudomány konkrétan kihatna az életükre. Erre a veszélyre már kétezer évvel ezelőtt fölhívta a figyelmet Szent Jakab apostol – az ő levelét idézte Ferenc pápa. Egyértelmű, az a hit, amely nem terem gyümölcsöt az életben és tettekben, nem hit.