Gyermek hitoktatás
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

SZENTJÁNOSBOGÁR TÁBOR 2017

szentjanosbogarA pécsi Jézus Szíve plébánia – Rácvárosi plébánia területéről az idei nyáron 6 gyermek vett részt, a Szentjánosbogár gyermek-kamasz táborban. A tábort június 25. – június 30. között szervezték az ország több helyszínén. A „mi” hittanos gyermekeink közül ketten Lovasberényben, négyen Lesencetomajon tölthettek egy élmény dús hetet.


Az ország több területéről érkeztek gyerekek, fiatalok, így új ismeretségek, barátságok szövődhettek. Családoknál szállásolták el az ifjúságot, ahol szerető gondoskodással fogadták őket. A gyermekek korosztálytól függően csoportokba szerveződtek, ahol fiatal vezetők irányították a kis közösséget. Sok színes, vidám programot szerveztek számukra, játszottak, énekeltek, imádkoztak, szentmisén vettek részt.

L. K. így számol be a táborról:
„Mindig is azt gondoltam az éppen adott évben lévő táborom volt a legjobb, ebben tévedtem. A 2017-es volt az a csapat, ami nagyon összetartó volt, bármiben számíthattunk egymásra. A csapatvezetők lelkesítése is mindig nagy öröm volt, én is szeretnék egyszer ilyen jó csapatvezető lenni. Bár a testvércsapatok nem voltak az elején annyira szimpatikusak, a végén annál inkább jóba lettem velük.
A szállásadók is nagyon rendesek voltak hajnalokba nyúló beszélgetéseink voltak, finom ételeket kaptunk. 4 gyermekükből 2 ott volt a táborban. Barátnőmmel voltam egy szálláson, ennek nagyon örülte.,
Olyan jól éreztem magam, hogy sírva jöttem haza, bár szívem szerint maradtam volna még 1-2 hetet. Jövőre is megyek a táborba, sőt ha minden jól alakul, akkor a gyerekbe és az ifibe is jelentkezni fogok, hogy minél több élménnyel gazdagodjak.”
Bátorítunk minden érdeklődőt, hogy a következő évben jelentkezzen erre a táborra, mert felejthetetlen lelki-, közösségi élményben és különleges találkozásokban lehet része!

 

KÉPGALÉRIA

 

Pécs 2017.

 

Legújabb képek (minden képért kattits: Plébániánk->Képgaléria)