Gyermek hitoktatás
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Beszámoló a napközis táborról - 2016

napkozistaborNAPSUGÁR” NAPKÖZIS HITTANTÁBOR
AZ IRGALMASSÁG SZENTÉVÉBEN

2016.06.20-24-ig tartó napközis hittantáborunk a pécsi Családok Házában kapott helyet. A Pius templom hitoktatói  30 alsós gyermek számára szervezték a programokat az irgalmasság témakörére felfűzve.

 

Az első nap az ismerkedésről szólt. Először megismerkedtünk egymással, játékos formában, melyben a cserkészek is segítségünkre voltak. Délután pedig irgalmasságról szóló bibliai történeteket dolgoztunk fel, amelyek a hét alapjául szolgáltak. Másnap akadályversennyel egybekötött kiránduláson vettünk részt.

         „Az akadálypálya felfelé, az Éger-tető felé ment, ahol minden állomásnál irgalmasnak kellett lenni. A cél az volt, hogy megtaláljuk a Napkirály fiát, Zakeust. A fárasztó út végén az Éger-tetőre értünk fel, ahol ettünk és jókat játszottunk.”

         Elkészítettük a történeteket makett formájában is kézműves foglalkozások keretében. Meglátogattuk a Székesegyházat, felmentünk a toronyba, és átmentünk közösen az Irgalmasság Kapuján, majd közös zsoltárt írtunk játékos keretek között. Kipróbálhattuk azt is, hogy milyen lehet vakon élni, hogyan lehet zoknit párosítani, szagok alapján felismerni dolgokat, közlekedni fehér bottal.

         „Jött két néni, akik megmutatták milyen a vakok élete. Kaptunk szemtakarót és csukott szemmel ki kellett találni, hogy mi van a kezedben. Azután egy giga nagy rózsaszín labdát rugdostunk. Bekötött szemmel vizet töltöttünk, korongokat párosítottunk, nutellás kekszet kentünk illatokat szagoltunk és még sok mást csináltunk.”

         Drámapedagógiai módszerrel mi is megtapasztalhattuk, mennyire is vagyunk irgalmasok. A gyerekek mindezt nagyon élvezték, de a csúcspont a vizipisztolyos vizicsata volt mégis, sorversenyekkel és önfeledt szórakozással.

         „Minden csapat előtt volt egy vödör, és azzal szemben kb. 3 m-re volt még egy vödör félig tele vízzel, abból kellett áthordani a vizet a másik vödörbe, pl. kanállal, pohárral. Ezután jött a vizicsata.”

 

         „Szerintem a hittantábor remek volt, mindenki nagyon élvezte.”

         A tábort közös szentmise zárta, melyen minden szolgálatot a gyerekek végeztek. Utána a szülők megnézhették, mit alkottunk egész héten. A búcsúzás nehéz volt, legtöbben azt kérték, hogy folytassuk már szombaton, de legalábbis jövőre.

(A dőlt betűs idézetek Méhes Katalin és Mensch Krisztián 4. osztályos tanulók beszámolóiból származnak.)

Képek a galériában a táborról

Legújabb képek (minden képért kattits: Plébániánk->Képgaléria)