Gyermek hitoktatás
Pius profil k
Jézus Szíve Plébánia Pécs

"Jöjjetek hozzám, akik megfáradtatok" /Mt 11,28/

Gyermek hitoktatás

KEDVES SZÜLŐK ÉS GYEREKEK!

gyereksereg

Húsvéti kézműves foglalkozásra és Keresztútra hívjuk a gyermekeket és szüleiket 2019. március 30-án, szombaton délelőtt 9-12 óráig a Piusz templom (Pécs, Ifjúság u. 8.) hittantermébe. ( A hittanterem a templomon keresztülhaladva a sekrestye mögött található.) A kézműves foglalkozás keretén belül különböző húsvéti díszeket, kellékeket készítünk. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával tolltartót és színes ceruzákat! 

A kézműves foglalkozás után 11.30-kor közös keresztutat végzünk a templomban a gyerekekkel. Mindenkit szeretettel várunk! 

Üdvözlettel: A Piusz templom hitoktatói

Hittanos lelki nap december 8.

adventi kicsiDecember 8-án lelki napot tartottunk hitttanosainknak és szüleiknek. Az eseményről készült fotókat megtekinthetik ITT a galériában.

NOÉ ÉS BARÁTAI ÉS EMMÁNUEL NAPKÖZIS HITTANTÁBOROK

Mindkét nyári napközis hittantáborunk a Jézus Szíve, a Rácvárosi és a Szent Ferenc Plébánia, valamint a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete együttműködésével valósult meg Pécs belvárosában, a Családok Házában.  Június utolsó két hetében 33 illetve 32 gyermek vett részt a 7-13 éves korosztályból. Az első táborban Noé története és Isten gondviselő szeretete volt a témánk, míg a másodikban a mindig velünk lévő Úr Jézusra figyeltünk, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület jegyében. A lelki programok (reggeli áhítatok, padlóképes foglalkozás, szentmise, szentségimádás) mellett sok játék, vetélkedő, kézműves tevékenységek szerepeltek kínálatunkban. Nagy élmény volt mindnyájunk számára, hogy ellátogattunk az Állatkertbe, felfedeztük a Székesegyház rejtett titkait és kirándulást tettünk a pálos szerzetesekhez is. Középiskolás és egyetemista segítőinknek is köszönhetően sok-sok vidámságban volt részünk, új barátokkal és sok szép élménnyel gazdagodtunk.

KÉPGALÉRIA

VERBITA – MISSZIÓS TÁBOR KŐSZEG 2018.

verbita missioA pécsi Jézus Szíve plébánia – Rácvárosi plébánia területéről az idei nyáron 8 gyermek vett részt a Verbita missziós szerzetesek által szervezet gyermek táborban. A tábort július 2 - 7. között szervezték a gyönyörű környezetben lévő Szent Imre Missziós- és Lelkigyakorlatos házban, annak ifjúsági szállásán, Kőszegen.

A tábor mottója: "Krisztus szeretete sürget minket!"

Bővebben...

HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Husveti kezmuves Mobile2018. március 24-én szombaton délelőtt a Piusz templomban húsvéti kézműves foglalkozást tartottunk a hittanos gyermekek számára. A délelőtt nagyon jó hangulatban telt, sok szép színes ajándékot, dekorációt készítettünk a szülők és hitoktatók segítségével.

Húsvéti kézműves foglalkozás

Husvet gyerek kezmuves fbraHúsvéti kézműves foglalkozásra hívjuk a gyermekeket 2018. március 24-én, szombaton 9-12 óráig a Piusz templom (Pécs, Ifjúság u. 8.) hittantermébe. (A terem a templomon keresztülhaladva a sekrestye mögött található). A kézműves foglalkozás keretében különböző húsvéti díszeket készítünk. Kérjük, hogy tolltartót, színes ceruzákat hozzanak magukkal!

11.30-kor közös keresztutat végzünk a templomban a gyerekekkel.

Mindenkit szeretettel várunk!    

Üdvözlettel: A Piusz templom hitoktatói

Legújabb képek (minden képért kattits: Plébániánk->Képgaléria)